perevozkibg (perevozkibg) wrote,
perevozkibg
perevozkibg

Изчерпани руски универсални разрешителни за транспорт.

Публикувам мнение /обръщение / на мой познат от транспортния бизнес отправен към всички заинтересовани лица.

Здравейте колеги,
Смятам, че е крайно време системата за резервации на разрешителни да стане абсолютно прозрачна. Имам предвид в Интернет да се публикува броя, вида и номерата на всички договорени разрешителни за всяка конкретна държава. Също така и информация за изразходването им. В реално време да се показва кой номер разрешително кога и от кого е резервирано и кога е отчетено. Колко и какви разрешителни има свободни и т.н.
Смятам, че по такъв начин своевременно ще могат да се вземат адекватни мерки. И не на последно място ще се отстранят съмненията за раздаване на разрешителни под масата.
Най-страшното в момента, е че администрацията не предприема никакви мерки или поне не ясно какви. Говори се за трудно положение на бизнеса. Какво се случва на практика: СПИРАМЕ ИЗНОСА ЗА РУСИЯ. Ако някой се заблуждава, че това е проблем само на транспортните предприятия, жестоко се лъже. Ситуацията е много по-неприятна за производителите, които изнасят стоката. Затворили са пари за суровини и материали, платили са заплатите на работниците, плюс още куп разходи и накрая не могат да си продадат продукцията.

В общ план възникват следните варианти:
Вариант I.
1.Някой в администрацията не си е свършил работата. На всички в бизнеса с Русия е ясно че най големите обороти и транспорт на стоки се извършват до края на годината.

В тази ситуация цената на транспорта в двете посоки ще се увеличи многократно, което ще доведе до не малки загуби,оскъпяване на продукция в двете посоки,освобождаване на пазарни ниши в Русия на конкурентни на българските стоки производители от други страни .
2. Отказване на договори и неизпълнение, неустойки и т.н.
3. Спиране на работата на малки транспортни предприятия,които са работят основно по дестинация Русия.
Вариант II.

1.Създаване на корупционна практика. При липса на разрешителни може би не е възможно. Но при появяване на някоя бройка е възможна и корупция.

2. Евентуално лобиране в полза на не български транспортни компании.

Защо не са договарят допълнителни квоти, липса на информация.

Информация на държавните органи ------------------- http://www.rta.government.bg/novini/...ismo171011.pdf

Оригинал текста http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=129740
Tags: болгария, доставка, перевозка, разрешения, россия
Subscribe

 • Post a new comment

  Error

  Anonymous comments are disabled in this journal

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

 • 0 comments