perevozkibg (perevozkibg) wrote,
perevozkibg
perevozkibg

Блокада на границе

Стотици тирове задръстиха граничния пункт "Капитан Андреево", заради срив в системата на Капъкуле. Близо 6 часа турските гранични власти не работиха, което образува километрични опашки на наша територия. Часове наред тировете останаха на българския пункт, в очакване да бъдат пропуснати на турска територия. Задръстването изнерви шофьорите .

Сривът в компютърната система на съседите съвпадна с въвеждането на новата система на гише Пътни такси и разрешителни от нашата страна. Системата трябва да гарантира по-строг контрол  и да завиши в пъти приходите в хазната. Идеята е да се сведе човешкият фактор, субективният до минимум, каза Николай Караиванов- Началник митнически пункт Капитан Андреево.

Засега новият модул  е въведен само на платно „Влизащи тежкотоварни автомобили”. Обработката на документите отнема малко повече време, но пък ограничава напълно възможността за измама от страна на служителя.

Системата рабпти онлайн, така че всеки който в момента е в нея, може да бъде наблюдаван от служители от Централно митническо управление, каза Караиванов.

До края на седмицата новият модул ще заработи на всички платна на Капитан Андреево, а   дали ще има повече приходи, ще стане ясно след месец.
Tags: Капитан Андреево, граница, грузоперевозки, грузоперевозки из балканского региона, капикуле
Subscribe

 • Post a new comment

  Error

  Anonymous comments are disabled in this journal

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

 • 0 comments